حمله پهپادی انصارالله به فرودگاه نجران عربستان تحلیلگر مشهور ترکیه: ایرانیان به ترامپ درس تاریخ می‌دهند شیخ نعیم قاسم: مذاکره با رژیم صهیونیستی چیزی جز ذلت ندارد رئیس جمهور اوکراین: جنگ با روسیه باید قبل از آغاز زمستان پایان یابد سازمان‌ ملل: اسرائیل بیش از 150 نفر را در ماه جولای در غزه قتل‌عام کرد حزب‌الله: ترامپ مجبور شد اعتراف کند ایران بازیگری مهم در عرصه جهان است حماس: منتظر پاسخ رسمی میانجی‌گران درباره توافق هستیم/ تا زمان دریافت پاسخ، موضع خود را بر پایبندی به توافق و اجرای مرحله دوم حفظ خواهیم کرد س‌بی‌اس: هیچ مذاکره جدیدی با ایران برنامه‌ریزی نشده / گفت‌و‌گو‌های مستمر میان ویتکاف و کوشنر با طرف ایرانی از طریق میانجی‌ها در جریان است حزب‌الله عراق: در پی ارتقای سلاح‌های خود هستیم، نه تحویل آن وزیر امور خارجه پاکستان از عراقچی برای سفر به اسلام‌آباد دعوت کرد ترامپ: تنگه هرمز را ما کنترل می‌کنیم / ایرانی‌ها در حال مذاکره هستند! نتانیاهو از طریق پست شبکه اجتماعی ترامپ مطلع شد حمله گسترده منتفی شده‌است / اسرائیل: از روند تصمیم‌گیری آمریکا در خصوص ایران کنار گذاشته شده‌ایم کشتی اسکورت شده آمریکا در تنگه هرمز هدف قرار گرفت + تصاویر موقعیت کشتی زمین گیر شده عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند

پیشرفت مذاکرات آمریکا و طالبان درباره آزادی سازی ذخایر ارزی

پیشرفت مذاکرات آمریکا و طالبان درباره آزادی سازی ذخایر ارزی رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که آمریکا و طالبان در مذاکرات مرتبط با آزادی سازی ذخایر ارزی پیشرفت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۳ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 26
کد خبر: ۱۴۴۲۷۵

به گزارش راهبرد معاصر این خبرگزاری انگلیسی به نقل از 3 مقام نزدیک به مذاکرات گفته که مقامات طالبان و آمریکا پیشنهاداتی را در خصوص آزادسازی منابع ارزی بانک مرکزی افغانستان و انتقال آن به یک صندوق امانی با یکدیگر تبادل کردند.

رویترز با بیان اینکه پیشرفت در مذاکرات برای خروج افغانستان از بحران اقتصادی مهم است، افزود: اگرچه پیشرفت در مذاکرات صورت گرفته، اما هنوز اختلافات اساسی برای رسیدن به توافق نهایی باقی مانده است.

یکی از موضوعات مورد اختلاف عدم برکناری مقامات سیاسی بانک مرکزی افغانستان از سوی طالبان است که این افراد در لیست تحریم‌های آمریکا قرار دارند و طالبان تاکنون این درخواست واشنگتن را رد کرده است.

به گفته این رسانه، هر چند آزادسازی ارزی قادر به حل تمام مشکلات افغانستان نیست، اما می‌تواند منابع مالی برای آسیب دیدگان ناشی از سیل، زلزله و خشکسالی اخیر را فراهم کند.

یک مقام طالبان که نخواست نامش فاش شود، در این باره گفت: در حالی که طالبان صندوق امانی را پذیرفته، اما با پیشنهاد آمریکا برای کنترل شخص ثالث بر این صندوق رای بر سر چگونگی مدیریت آن مخالفت کرده است.

رویترز ادامه داد که واشنگتن در حال رایزنی با کشورهایی مانند سوئیس است تا با تاسیس یک صندوق امانی و با یک هیات مدیره ذخایر ارزی مسدوده شده را به این صندوق منتقل کند.

به گفته این رسانه، یکی از پیشنهادات، تشکیل صندوقی مانند صندوق بازسازی افغانستان است که تحت نظارت بانکی جهانی قرار دارد و کشورها کمک نقدی خود را به مردم افغانستان تحویل این صندوق می‌دهند.

شاه محرابی، عضو شورای عالی بانک مرکزی افغانستان درباره گفت: «هنوز توافقی حاصل نشده و مذاکرات در این خصوص همچنان ادامه دارد.»

این در حالی است که 9 میلیارد دلار از ذخایر ارزی افغانستان در بانک های سویس و آمریکا مسدود شده و تاکنون به این کشور به رغم مشکلات فراوان تحویل داده نشده است.

مذاکره مستقیم آمریکا و طالبان در تاشکند

همزمان با برگزاری نشست تاشکند، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که با هیات دولت موقت افغانستان در تاشکند، پایتخت ازبکستان، درباره مسائل اقتصادی رایزنی می‌کند.

بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، «توماس وست»، نماینده آمریکا در امور افغانستان به همراه رینا امیری نماینده این کشور در امور زنان افغانستان با هیات دولت موقت طالبان در تاشکند رایزنی می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا همچین افزود: «جامعه بین‌المللی متعهد به یک افغانستان باثبات، صلح‌آمیز و فراگیر است که به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی همه افغان‌ها - از جمله زنان و جوامع قومی و مذهبی - احترام می‌گذارد و از تهدید تروریستی از خاک افغانستان جلوگیری می‌کند».

براساس این بیانیه قرار است روز چهارشنبه هفته جاری و در حاشیه نشست تاشکند هیات آمریکا و طالبان به صورت مستقیم برای حل مشکلات اقتصادی افغانستان گفتگو کنند.

همچنین قرار است در مذاکرات هیات طالبان و آمریکا معاون وزارت خزانه داری این کشور نیز حضور داشته باشد.

هدف اصلی این نشست رایزنی‌ها درباره چگونگی استفاده بانک مرکزی افغانستان از ذخایر ارزی مسدود شده این کشور در آمریکا برای مبارزه با مشکلات از جمله زلزله، سیل و خشکسالی عنوان شده است./فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار